Si të qëndrojmë të sigurta në Internet

Disa mënyra të lehta si ta rrisni sigurinë online dhe si të qëndroni larg përgjuesve.

Disa mënyra të lehta si ta rrisni sigurinë online dhe si të qëndroni larg përgjuesve.

E kemi dëgjuar dhe ridëgjuar shpesh herë : “Gratë që duan të shmangin përgjuesit e internetit dhe abuzuesit duhet thjesht t’i fshijnë kontot e tyre dhe të mbyllin laptopin. Jemi ABSOLUTISHT kundër kësaj logjike.
Rrjetet sociale, e-maili dhe interneti janë mjete jetike, janë të rëndësishme për financat tuaja dhe rrethin tuaj mbështetës. Ndaj, duhet t’i përdorni pa patur frikë.

Megjithatë, të gjithë e dimë që të qenit online përbën disa rreziqe : njerëzit mund ta shohin ku gjendeni, çfarë po bëni dhe mund të zbulojnë gjëra të cilat nuk donit ti ndanit me ata. Ky kurs do t’ju tregojë disa mënyra të lehta, falas për të përmirësuar sigurinë tuaj online në mënyrë që t’i përdorni kontot tuaj pa frikë.

Më e mira nga e gjithë kjo është fakti që nuk ju duhet ndonjë njohuri teknike. Nëse mund ta përdorni Facebook-un, atëherë mund ta mbaroni edhe këtë kurs.

Our bite-sized information is put together in digestible steps called notes. Follow these below.

To track your progress or to get bite-sized content emailed directly to you create an account or sign in.

Tags

  • Practical advice

Notes

8

Likes

5

Notes

Mësimi 1 – Analizimi i sigurisë

Përshëndetje ! Shpresoj të jeni dhe ndjeheni mirë 👋

Erdhi momenti të nisim mësimin e parë nga tetë gjithsej pë...

Mësimi 2 – ca fitore të vogla – pjesa 1

Përshëndetje, shpresoj se sot jeni mirë dhe po ndiheni pozitive ✨

Herën e kaluar, kemi biseduar për bërjen e n...

Mësimi 3 – fitoret e vogla, pjesa e dytë

Në mësimin e kaluar, ndërruam të gjitha fjalëkalimet, sepse kjo është një mënyrë e lehtë për të rritur sigurinë shumë...

Mësimi 4 - zvogëlimi i përgjimeve

Hej, ç’kemi? Tanimë jemi në gjysëm të rrugës me kursin tonë të shkurtër për ta siguruar veten në internet. Që do të t...

Mësimi 5 – të jesh e sigurtë në rrjetet sociale, pjesa 1

Përshëndetje, ç’kemi? Është koha për mësimin e pestë për t’ju mësuar se si të bëhemi më të sigurtë në internet. Herën...

Mësimi 6 – të sigurtë në rrjetet sociale, pjesa 2

Përshëndetje, shpresoj se po ndiheni mirë. Koha është për mësimin e gjashtë, në kursin tonë për sigurinë në internet....

Mësimi 7 – të sigurt në rrjetet sociale, pjesa 3

Përshëndetje, ç’kemi? Erdhi momenti për mësimin e shtatë dhe të parafundit në kursin tonë të shkurtë se si të jemi më...

Mësimi 8 - mendime përmbyllëse

Hej, ç’kemi? Shpresoj se po ndiheni mirë dhe pozitive sot. Ky është mësimi i fundit në kursin tonë të shkurtër në lid...